Tävlingar & Tävlingsresultat

Öresundsspelen 2023

Öresundsspelen i Helsingborg är en tradionell tävling som avgörs under 3 dagar, med internationellt startfält. På frödagen avgjordes hinderloppen, och ÄIF hade hela tre starter på 1500m hinder! Clara Gullbrantz och Vilma Atthage i F17, och Isak Kämpe i P15. Isak och Clara gjorde toppenbra prestationer när de gjorde premiär på denna gren! Båda klarade de mål de satt upp! Isak på första plats i sin åldersklass. Vilma tog täten direkt och släppte sen inte ledningen. Sprang i mål på 5.25.01, personligt rekord med hela 7 sekunder.

På lördagen sprang Cesar Berntsson, P14, 300m för första gången och kom på en tredjeplats. I F17 hoppade Nike höjd, slog pers med 1,46 och kom på en delat andraplats.

På tävlingens avslutande dag inledde Leona Ebbesson Rundwall, F9, tävlandet med att springa 60m och slå sitt pers och 10-sekundersvallen med att springa in på 9,98. Hon fortsatte sedan med fina resultat i längdhopp och kast med liten boll.

I F14 hade ÄIF med Minna Morgin och Freja Fridholm. Minna inledde med att springa 60m, men gick inte till final. Freja stötte kula och kom med i finalen, och kastade spjut (pers). Minna avslutade ÄIFs insatser med att springa 600m, efter en ganska lugn start sprang hon ifatt startfältet och kom in på en andraplats på 1:59,72, pers med över tre sekunder.

Snyggt jobbat hälsar tränarna Henrik Friholm, Robert Nilsson och Sofie Ström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *